Webinar: vereisten voor EHR-informatiearchitectuur volgens ISO 18308

11 juli 2024

De recent heruitgegeven norm ISO 18308 is van cruciaal belang voor elk informatiemodel, semantische structuur, toegangscontrolemodel of eHealth-platform dat EHR-informatie beheert. Meld je aan voor dit informatieve webinar en ontdek de nieuwste vereisten voor de EHR-informatiearchitectuur.

Waarom deelnemen?

  • Ondersteuning ISO 13606-standaardenserie: Leer hoe de eisen van ISO 18308 de communicatie binnen de ISO 13606-standaardenserie versterken.
  • Expertinzicht: Luister naar vooraanstaande experts die deze standaarden hebben ontwikkeld, inclusief hun diepgaande onderzoek en implementatie-ervaring.
  • Toegankelijkheid: De inhoud is afgestemd op een breed publiek, waardoor het zowel voor technische als niet-technische deelnemers begrijpelijk is.
  • Interactieve Q&A: Stel je vragen direct aan de experts.

Sprekers

  • Gerard Freriks: Voorzitter van de werkgroep bij CEN die belangrijke standaarden zoals ISO 18308 en ISO 13606 heeft ontwikkeld.
  • Prof. Dipak Kalra: Wereldleider op het gebied van EHR R&D en de ontwikkeling van ISO-standaarden voor EHR-interoperabiliteit en gegevensbescherming.

Aanmelden

Voor meer informatie en om je aan te melden, klik hier.

Kun je niet deelnemen?

Schrijf je toch in en ontvang de documentatie na afloop van het webinar.

 

Overige nieuwsberichten

NEN EGIZ CONGRES

Ontdek de praktische betekenis van Wegiz-normen op het NEN-EGIZ Congres 'Samen de inhoud in'

11 juli 2024

Op 12 september vindt het NEN-EGIZ congres ‘Samen de inhoud in’ plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Tijdens dit evenement krijgen deelnemers de kans om te ontdekken hoe Wegiz-normen zoals NEN 7510, NEN 7522 en NEN 7545 in de praktijk worden toegepast. Kennissessies en Interactieve Gesprekken Het congres biedt diverse interactieve kennissessies waarin experts uit … Lees meer

Herziening NEN 7510 deze zomer klaar voor publieke consultatieronde

20 juni 2024

Vakjargon is verleidelijk, maar beter vermijdelijk Het lijkt zo eenvoudig, je neemt een NEN-norm en legt die als een transparant vel over jouw organisatie. Vervolgens ga je alle vakjes afvinken en als er voldoende groene vinkjes zijn gezet dan ben je klaar om gecertificeerd te worden. Helaas werkt het in de praktijk net even anders. … Lees meer

Een kijkje in de keuken - bij een van de EGIZ duizendpoten.

20 juni 2024

‘Hoe werkt het nou bij NEN en hoe komt een norm tot stand?’ Dat zijn vragen die vaak gesteld worden. Zeker in het EGIZ-project, waar NEN een heel stelsel aan normen ontwikkelt in het kader van de Wegiz. Een complex werkveld waar we samenwerken met het ministerie van VWS, partners uit het zorgveld en waar … Lees meer