Webinar: vereisten voor EHR-informatiearchitectuur volgens ISO 18308

11 juli 2024

De recent heruitgegeven norm ISO 18308 is van cruciaal belang voor elk informatiemodel, semantische structuur, toegangscontrolemodel of eHealth-platform dat EHR-informatie beheert. Meld je aan voor dit informatieve webinar op 19 september 2024 en ontdek de nieuwste vereisten voor de EHR-informatiearchitectuur.

Waarom deelnemen?

  • Ondersteuning ISO 13606-standaardenserie: Leer hoe de eisen van ISO 18308 de communicatie binnen de ISO 13606-standaardenserie versterken.
  • Expertinzicht: Luister naar vooraanstaande experts die deze standaarden hebben ontwikkeld, inclusief hun diepgaande onderzoek en implementatie-ervaring.
  • Toegankelijkheid: De inhoud is afgestemd op een breed publiek, waardoor het zowel voor technische als niet-technische deelnemers begrijpelijk is.
  • Interactieve Q&A: Stel je vragen direct aan de experts.

Sprekers

  • Gerard Freriks: Voorzitter van de werkgroep bij CEN die belangrijke standaarden zoals ISO 18308 en ISO 13606 heeft ontwikkeld.
  • Prof. Dipak Kalra: Wereldleider op het gebied van EHR R&D en de ontwikkeling van ISO-standaarden voor EHR-interoperabiliteit en gegevensbescherming.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 19 september
Tijd: 16:00 – 17:30
Locatie: Online

Aanmelden

Voor meer informatie en om je aan te melden, klik hier.

Kun je niet deelnemen?

Schrijf je toch in en ontvang de documentatie na afloop van het webinar.

 

Overige nieuwsberichten

It Kin Net - het belang van communicatie binnen EGIZ

17 oktober 2024

‘Hoe werkt het nou bij NEN en hoe komt een norm tot stand?’ Dat zijn vragen die vaak gesteld worden. Zeker in het EGIZ project, waar NEN een heel stelsel aan normen ontwikkelt in kader van de Wegiz. Een complex werkveld waar we samenwerken met het ministerie van VWS, partners uit het zorgveld en waar … Lees meer

Congres: Herziening NEN 7510

10 oktober 2024

Dinsdag 21 januari organiseert NEN het congres over de publicatie van de nieuwe editie van NEN 7510. Tijdens deze dag presenteren we de vernieuwde norm, de context en relevantie van deze herziening voor de zorgsector. Een unieke kans om inzicht te krijgen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging. Waarom een nieuwe NEN … Lees meer

Informatiebijeenkomst Normontwerp NEN 7545 eOverdracht

10 oktober 2024

NEN nodigt je, in samenwerking met het Ministerie van VWS, uit voor een informatieve bijeenkomst waar experts uit de zorgsector een toelichting zullen geven op het normontwerp NEN 7545 eOverdracht. Dit ontwerp stelt specifieke eisen aan processen en systemen die betrokken zijn bij de elektronische verwerking en uitwisseling van verpleegkundige overdrachten (eOverdracht) tussen zorgverleners. De … Lees meer