Ontdek de praktische betekenis van Wegiz-normen op het NEN-EGIZ Congres ‘Samen de inhoud in’

11 juli 2024
NEN EGIZ CONGRES

Op 12 september vindt het NEN-EGIZ congres ‘Samen de inhoud in’ plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Tijdens dit evenement krijgen deelnemers de kans om te ontdekken hoe Wegiz-normen zoals NEN 7510, NEN 7522 en NEN 7545 in de praktijk worden toegepast.

Kennissessies en Interactieve Gesprekken

Het congres biedt diverse interactieve kennissessies waarin experts uit het vakgebied hun kennis delen en vragen beantwoorden. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • NEN 7510 Informatiebeveiliging in de zorg
  • NEN 7522 Medische informatica
  • NEN 7545 eOverdracht
  • NEN 7517 Toestemming
  • EDHS in de praktijk: wat is de impact?
  • Certificering en de praktijk en de rol van het NTV

Daarnaast wordt er dieper ingegaan op thema’s zoals het belang van voortdurende vooruitgang, het stimuleren van samenwerking in de zorg, en het doorbreken van cultuurpatronen om mensen mee te krijgen.

Dagvoorzitter Sylvia Veereschild

De dag wordt begeleid door de ervaren dagvoorzitter Sylvia Veereschild. Met haar expertise in grote maatschappelijke thema’s zoals gezondheidszorg, het gebruik van AI in Nederland en Europese wetgeving, zorgt zij voor een boeiende en leerzame dag vol humor en inzichten.

Aanmelden

Mis deze unieke kans niet en meld je aan voor het NEN-EGIZ congres op 12 september in Amersfoort. We verwelkomen je graag voor een dag vol waardevolle kennis.

Meer informatie en aanmelden >>

Overige nieuwsberichten

Webinar: vereisten voor EHR-informatiearchitectuur volgens ISO 18308

11 juli 2024

De recent heruitgegeven norm ISO 18308 is van cruciaal belang voor elk informatiemodel, semantische structuur, toegangscontrolemodel of eHealth-platform dat EHR-informatie beheert. Meld je aan voor dit informatieve webinar en ontdek de nieuwste vereisten voor de EHR-informatiearchitectuur. Waarom deelnemen? Ondersteuning ISO 13606-standaardenserie: Leer hoe de eisen van ISO 18308 de communicatie binnen de ISO 13606-standaardenserie versterken. … Lees meer

Herziening NEN 7510 deze zomer klaar voor publieke consultatieronde

20 juni 2024

Vakjargon is verleidelijk, maar beter vermijdelijk Het lijkt zo eenvoudig, je neemt een NEN-norm en legt die als een transparant vel over jouw organisatie. Vervolgens ga je alle vakjes afvinken en als er voldoende groene vinkjes zijn gezet dan ben je klaar om gecertificeerd te worden. Helaas werkt het in de praktijk net even anders. … Lees meer

Een kijkje in de keuken - bij een van de EGIZ duizendpoten.

20 juni 2024

‘Hoe werkt het nou bij NEN en hoe komt een norm tot stand?’ Dat zijn vragen die vaak gesteld worden. Zeker in het EGIZ-project, waar NEN een heel stelsel aan normen ontwikkelt in het kader van de Wegiz. Een complex werkveld waar we samenwerken met het ministerie van VWS, partners uit het zorgveld en waar … Lees meer