Maak kennis met de nieuwste tools voor informatiebeveiliging op Zorg & ICT

26 maart 2024

Samen met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Nictiz, Zorginstituut Nederland, VZVZ en Stichting MedMij  zijn we ook dit jaar weer trots te mogen samenwerken als partner van Zorg & ICT in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht.

Van 9 tot en met 11 april nodigen we je van harte uit om ons paviljoen te bezoeken, gelegen vlak voor het hoofdpodium.

Dit jaar zullen we in onze eigen theaterruimte op elke beursdag diverse kennissessies organiseren over de transitie van digitale gegevensuitwisseling naar databeschikbaarheid.

Een van de kennissessies in ons theater (Tech Theater 4) op 9 april is de update van Rene Gouwens over informatiebeveiliging in de zorg – NEN 7510.

Want informatiebeveiliging is belangrijk, zeker in de zorgsector waar medische en persoonlijke gezondheidsinformatie worden beheerd en uitgewisseld.

NEN7510-1 en NEN 7510-2 beschrijven eisen en een set aan maatregelen, die zorginstellingen en andere beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie moeten treffen om via een gecontroleerd proces op adequate wijze met persoonlijke gezondheidsinformatie om te gaan. NEN 7510 is wettelijk verplicht voor deze doelgroep. Maar hoe voldoe je hier eigenlijk aan? Hoe kunnen organisaties worden ondersteund in de implementatie? In het kader van de herziening van NEN 7510, ontwikkelt NEN samen met het veld, implementatie ondersteunende tools.

Tijdens de kennissessie krijg je een inkijkje in de toolbox.

Je kunt je aanmelden voor deze sessie nadat je je hebt geregistreerd voor Zorg & ICT (gratis) via deze link.

Overige nieuwsberichten

NEN 7540, signed, sealed and delivered!

16 april 2024

Hoewel de lancering van NEN 7540 begin maart geen grootse viering was, markeert het toch een belangrijke mijlpaal binnen de Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Deze nieuwe standaard is cruciaal voor het verbeteren van de interoperabiliteit binnen medisch specialistische zorginstellingen. In een interview voor de ICT & Health biedt Dr. Michiel Sprenger, voorzitter van … Lees meer

NEN-EGIZ op de Zorg & ict

11 april 2024

Vandaag markeert de laatste dag van onze aanwezigheid tijdens de Zorg & ICT in de Jaarbeurs in Utrecht. We hebben al boeiende sessies mogen verzorgen in ons theater, variërend van de opkomst van normen voor AI tot informatiebeveiliging in de zorg volgens de NEN 7510-standaard, en een update over NEN-Egiz-normen en certificatie. Vanmiddag om 15:00 … Lees meer

Webinar NEN normen voor generieke functies nu terug te kijken

28 maart 2024

Na een boeiende live uitzending generieke functies en normen in de zorg, is het nu mogelijk om de uitzending terug te kijken. In het licht van de snel naderende veranderingen in de zorg, heeft de recente uitvoeringsovereenkomst nogmaals benadrukt dat digitalisering een van de pijlers is waarop de toekomst van de zorg rust. Deze overeenkomst, … Lees meer