Maak kennis met de nieuwste tools voor informatiebeveiliging op Zorg & ICT

26 maart 2024

Samen met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Nictiz, Zorginstituut Nederland, VZVZ en Stichting MedMij  zijn we ook dit jaar weer trots te mogen samenwerken als partner van Zorg & ICT in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht.

Van 9 tot en met 11 april nodigen we je van harte uit om ons paviljoen te bezoeken, gelegen vlak voor het hoofdpodium.

Dit jaar zullen we in onze eigen theaterruimte op elke beursdag diverse kennissessies organiseren over de transitie van digitale gegevensuitwisseling naar databeschikbaarheid.

Een van de kennissessies in ons theater (Tech Theater 4) op 9 april is de update van Rene Gouwens over informatiebeveiliging in de zorg – NEN 7510.

Want informatiebeveiliging is belangrijk, zeker in de zorgsector waar medische en persoonlijke gezondheidsinformatie worden beheerd en uitgewisseld.

NEN7510-1 en NEN 7510-2 beschrijven eisen en een set aan maatregelen, die zorginstellingen en andere beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie moeten treffen om via een gecontroleerd proces op adequate wijze met persoonlijke gezondheidsinformatie om te gaan. NEN 7510 is wettelijk verplicht voor deze doelgroep. Maar hoe voldoe je hier eigenlijk aan? Hoe kunnen organisaties worden ondersteund in de implementatie? In het kader van de herziening van NEN 7510, ontwikkelt NEN samen met het veld, implementatie ondersteunende tools.

Tijdens de kennissessie krijg je een inkijkje in de toolbox.

Je kunt je aanmelden voor deze sessie nadat je je hebt geregistreerd voor Zorg & ICT (gratis) via deze link.

Overige nieuwsberichten

NEN EGIZ CONGRES

Ontdek de praktische betekenis van Wegiz-normen op het NEN-EGIZ Congres 'Samen de inhoud in'

11 juli 2024

Op 12 september vindt het NEN-EGIZ congres ‘Samen de inhoud in’ plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Tijdens dit evenement krijgen deelnemers de kans om te ontdekken hoe Wegiz-normen zoals NEN 7510, NEN 7522 en NEN 7545 in de praktijk worden toegepast. Kennissessies en Interactieve Gesprekken Het congres biedt diverse interactieve kennissessies waarin experts uit … Lees meer

Webinar: vereisten voor EHR-informatiearchitectuur volgens ISO 18308

11 juli 2024

De recent heruitgegeven norm ISO 18308 is van cruciaal belang voor elk informatiemodel, semantische structuur, toegangscontrolemodel of eHealth-platform dat EHR-informatie beheert. Meld je aan voor dit informatieve webinar en ontdek de nieuwste vereisten voor de EHR-informatiearchitectuur. Waarom deelnemen? Ondersteuning ISO 13606-standaardenserie: Leer hoe de eisen van ISO 18308 de communicatie binnen de ISO 13606-standaardenserie versterken. … Lees meer

Herziening NEN 7510 deze zomer klaar voor publieke consultatieronde

20 juni 2024

Vakjargon is verleidelijk, maar beter vermijdelijk Het lijkt zo eenvoudig, je neemt een NEN-norm en legt die als een transparant vel over jouw organisatie. Vervolgens ga je alle vakjes afvinken en als er voldoende groene vinkjes zijn gezet dan ben je klaar om gecertificeerd te worden. Helaas werkt het in de praktijk net even anders. … Lees meer