Webinar NEN normen voor generieke functies nu terug te kijken

28 maart 2024

Na een boeiende live uitzending generieke functies en normen in de zorg, is het nu mogelijk om de uitzending terug te kijken.

In het licht van de snel naderende veranderingen in de zorg, heeft de recente uitvoeringsovereenkomst nogmaals benadrukt dat digitalisering een van de pijlers is waarop de toekomst van de zorg rust. Deze overeenkomst, in samenhang met belangrijke zorgverzekeraars zoals NVS en IZA, legt de basis voor een gestructureerde en efficiënte aanpak.

Een van de kernaspecten van deze aanpak zijn generieke functies, die fungeren als technische, procesmatige en juridische waarborgen om ervoor te zorgen dat patiëntgegevens op het juiste moment en op de juiste plaats beschikbaar zijn.

Vooraanstaande experts zoals Carlo Koch, Thomas van der Lans, Paul Vermeulen, Fokke Rispens, William Goossen, Juliette Verwer, Theo Hooghiemstra, Albert Vlug, Guido van ’t Noordende, Jacob Hofdijk, Ron Obbens, Marc Hoekstra en Diana Demmer hebben tijdens de uitzending hun inzichten gedeeld. Ze hebben de status van de implementatie van generieke functies besproken, de laatste ontwikkelingen rondom de normen gepresenteerd en de noodzaak van normen en de gevolgen ervan voor de praktijk toegelicht.

Belangrijke vragen werden beantwoord, zoals de rol van ICT-leveranciers, de centrale afspraken die worden gemaakt, en hoe zorgaanbieders zich kunnen voorbereiden op de uitrol van deze nieuwe normen naar het veld.

Bekijk de uitzending hier terug:

Overige nieuwsberichten

NEN 7540, signed, sealed and delivered!

16 april 2024

Hoewel de lancering van NEN 7540 begin maart geen grootse viering was, markeert het toch een belangrijke mijlpaal binnen de Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Deze nieuwe standaard is cruciaal voor het verbeteren van de interoperabiliteit binnen medisch specialistische zorginstellingen. In een interview voor de ICT & Health biedt Dr. Michiel Sprenger, voorzitter van … Lees meer

NEN-EGIZ op de Zorg & ict

11 april 2024

Vandaag markeert de laatste dag van onze aanwezigheid tijdens de Zorg & ICT in de Jaarbeurs in Utrecht. We hebben al boeiende sessies mogen verzorgen in ons theater, variërend van de opkomst van normen voor AI tot informatiebeveiliging in de zorg volgens de NEN 7510-standaard, en een update over NEN-Egiz-normen en certificatie. Vanmiddag om 15:00 … Lees meer

Maak kennis met de nieuwste tools voor informatiebeveiliging op Zorg & ICT

26 maart 2024

Samen met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Nictiz, Zorginstituut Nederland, VZVZ en Stichting MedMij  zijn we ook dit jaar weer trots te mogen samenwerken als partner van Zorg & ICT in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Van 9 tot en met 11 april nodigen we je van harte uit om ons paviljoen te bezoeken, … Lees meer