Webinar NEN normen voor generieke functies nu terug te kijken

28 maart 2024

Na een boeiende live uitzending generieke functies en normen in de zorg, is het nu mogelijk om de uitzending terug te kijken.

In het licht van de snel naderende veranderingen in de zorg, heeft de recente uitvoeringsovereenkomst nogmaals benadrukt dat digitalisering een van de pijlers is waarop de toekomst van de zorg rust. Deze overeenkomst, in samenhang met belangrijke zorgverzekeraars zoals NVS en IZA, legt de basis voor een gestructureerde en efficiënte aanpak.

Een van de kernaspecten van deze aanpak zijn generieke functies, die fungeren als technische, procesmatige en juridische waarborgen om ervoor te zorgen dat patiëntgegevens op het juiste moment en op de juiste plaats beschikbaar zijn.

Vooraanstaande experts zoals Carlo Koch, Thomas van der Lans, Paul Vermeulen, Fokke Rispens, William Goossen, Juliette Verwer, Theo Hooghiemstra, Albert Vlug, Guido van ’t Noordende, Jacob Hofdijk, Ron Obbens, Marc Hoekstra en Diana Demmer hebben tijdens de uitzending hun inzichten gedeeld. Ze hebben de status van de implementatie van generieke functies besproken, de laatste ontwikkelingen rondom de normen gepresenteerd en de noodzaak van normen en de gevolgen ervan voor de praktijk toegelicht.

Belangrijke vragen werden beantwoord, zoals de rol van ICT-leveranciers, de centrale afspraken die worden gemaakt, en hoe zorgaanbieders zich kunnen voorbereiden op de uitrol van deze nieuwe normen naar het veld.

Bekijk de uitzending hier terug:

Overige nieuwsberichten

NEN EGIZ CONGRES

Ontdek de praktische betekenis van Wegiz-normen op het NEN-EGIZ Congres 'Samen de inhoud in'

11 juli 2024

Op 12 september vindt het NEN-EGIZ congres ‘Samen de inhoud in’ plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Tijdens dit evenement krijgen deelnemers de kans om te ontdekken hoe Wegiz-normen zoals NEN 7510, NEN 7522 en NEN 7545 in de praktijk worden toegepast. Kennissessies en Interactieve Gesprekken Het congres biedt diverse interactieve kennissessies waarin experts uit … Lees meer

Webinar: vereisten voor EHR-informatiearchitectuur volgens ISO 18308

11 juli 2024

De recent heruitgegeven norm ISO 18308 is van cruciaal belang voor elk informatiemodel, semantische structuur, toegangscontrolemodel of eHealth-platform dat EHR-informatie beheert. Meld je aan voor dit informatieve webinar en ontdek de nieuwste vereisten voor de EHR-informatiearchitectuur. Waarom deelnemen? Ondersteuning ISO 13606-standaardenserie: Leer hoe de eisen van ISO 18308 de communicatie binnen de ISO 13606-standaardenserie versterken. … Lees meer

Herziening NEN 7510 deze zomer klaar voor publieke consultatieronde

20 juni 2024

Vakjargon is verleidelijk, maar beter vermijdelijk Het lijkt zo eenvoudig, je neemt een NEN-norm en legt die als een transparant vel over jouw organisatie. Vervolgens ga je alle vakjes afvinken en als er voldoende groene vinkjes zijn gezet dan ben je klaar om gecertificeerd te worden. Helaas werkt het in de praktijk net even anders. … Lees meer