Bezoek onze stand en workshops op de Zorg & ICT beurs

7 juni 2022

Wilt u meer weten over de normontwikkelingen ten behoeve van de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz)? Zou u willen meedenken met de werkgroepen ‘normen voor generieke functies’ die in juli 2022 van start gaan? NEN-EGIZ beantwoordt uw vragen graag op de Zorg & ICT beurs. Daarnaast informeren we u graag over de rol van normalisatie, certificatie en andere lopende normontwikkeltrajecten die te maken hebben met zorg & ICT.

Elke beursdag organiseren wij één workshop van 13:30 – 14:15 uur:

dinsdag 14 juni:        (W)egiz Stand van Zaken
woensdag 15 juni:    Certificatie – NEN 7503
donderdag 16 juni:   NEN-EGIZ – NEN 7512

Zien we u op 14, 15 of 16 juni?  U vindt ons op de beurs in stand 01.F089, naast de Dutch Health Hub Redactie. Hier kan u zich registreren voor de Zorg & ICT Beurs.

Vakbeurs Zorg & ICT
Op de beursvloer zie je de laatste ontwikkelingen en innovaties die bijdragen aan digitalisering van de zorg. Daarnaast is er een sterk inhoudelijk programma met keynotes en ronde tafelgesprekken. Vakbeurs Zorg & ICT is hét startpunt voor digitale zorg en voorziet de bezoekers in hun informatiebehoefte over ICT in de zorg. Vakgenoten, experts en deelnemende leveranciers uit de zorgsector en life sciences komen bijeen om kennis en inspiratie over de laatste ICT-ontwikkelingen en innovaties in de zorg op te doen en met elkaar te delen.

Overige nieuwsberichten

Informatiebijeenkomsten terugkijken

27 januari 2023

Op onze site kunnen de informatiebijeenkomsten van NEN 7545 ‘Gegevensuitwisseling in de zorg – verpleegkundige overdracht’  en de informatiebijeenkomst van over NEN 7540 ‘BgZ uitwisseling tussen instellingen voor medisch specialistische zorg’ teruggekeken worden. Ook de meest gestelde vragen tijdens deze informatiebijeenkomsten kunt u nalezen op onze FaQ site. Experts hebben deze vragen beantwoord.

Informatiebijeenkomst over norm ‘Gegevensuitwisseling in de zorg – verpleegkundige overdracht’

2 december 2022

NEN start eind januari 2023 met de ontwikkeling van NEN 7545 ‘Gegevensuitwisseling in de zorg – verpleegkundige overdracht’. NEN nodigt betrokken partijen uit om mee te doen. Het traject start op 12 januari 2023 met een informatiebijeenkomst en eindigt met de publicatie van de norm, naar verwachting medio 2024. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot … Lees meer

Kamerbrief juridische impactanalyse Wegiz

23 november 2022

VWS-minister Ernst Kuipers heeft gisteren een brief aan de Eerste en Tweede Kamer gestuurd over de concept-verordening European Health Data Space (EHDS) en de impact daarvan op het wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Zie ook dit nieuwsbericht. In deze brief wordt onder meer aandacht besteed aan de wijze waarop binnen de Wegiz en … Lees meer