Plan van aanpak Generieke functies beschikbaar

28 maart 2022
Plan van aanpak generieke functies

De NEN-werkgroep ‘normen voor generieke functies’ leverde op verzoek van het ministerie van VWS in februari 2022 een plan van aanpak op voor het opstellen van normen voor generieke functies in het kader van EGIZ. De werkgroep identificeerde knelpunten voor interoperabiliteit. Daarnaast werd een analyse gedaan in hoeverre normalisatie van generieke functies kan bijdragen aan de oplossing. Dit leidde tot prioritering van onderwerpen waarmee partijen op korte termijn aan de slag kunnen binnen bestaande initiatieven en die in samenhang bijdragen aan een duurzaam zorgsysteem.

Voor het leveren van goede zorg is het digitaal vastleggen en uitwisselen van patiëntgegevens essentieel. Vanwege de verscheidenheid aan ICT-systemen in de zorg, is het belangrijk generieke en functionele afspraken te maken over infrastructuur, applicaties en middelen.

Plan van aanpak generieke functies aanvragen

Voor iedereen die wil weten wat het plan van aanpak precies inhoudt, kan een PDF-versie van het plan van aanpak aanvragen. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact op met onze NEN-EGIZ projectleiders: Mirjam van der Gugten of Shirin Golyardi.

Vraag je exemplaar aan

Overige nieuwsberichten

NEN EGIZ congres

Save the date: NEN EGIZ congres 14 september 2023

5 juni 2023

Op 14 september aanstaande organiseren we weer ons jaarlijkse congres ‘Samen vooruit met Wegiz’. Dit jaar is het Spoorwegmuseum in Utrecht de congreslocatie. Het programma is bijna rond en delen we zodra beschikbaar hier op onze website. Volg ook onze updates via LinkedIn. Vele boeiende sprekers komen die dag naar Utrecht voor een plenaire bijeenkomst in de … Lees meer

Zorg & ICT 2023

Bezoek NEN tijdens Zorg&ICT 2023

5 juni 2023

Van 13-15 juni vind je NEN samen met het ministerie van VWS, VZVZ, Nictiz, Zorginstituut Nederland en Stichting MedMij op één paviljoen op de Zorg&ICT-beurs. Je vindt ons in hal 1 op standnummer B134. Bekijk hier de website van de beursorganisatie met het programma en de mogelijkheid om je gratis aan te melden. Op 13 juni geeft … Lees meer

Verslag webinar Wegiz

Verslag Webinar 'Wegiz met normen en standaarden naar de praktijk'

19 april 2023

Webinar ‘Wegiz, met normen en standaarden naar praktijk’ geeft een dynamische en gevarieerde presentatie van de actuele stand van zaken over de Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. ‘It giet oan!’ Een historische uitspraak waarmee in vroegere tijden werd aangekondigd dat de Friese Elfstedentocht door kon gaan. Die komt er dit jaar in elk geval … Lees meer