Programma webinar ‘EGIZ, werk in uitvoering – de samenhang’ op 14 December 2021

8 december 2021

10:30

Brede context gegevensuitwisseling in de zorg

In welke context speelt gegevensuitwisseling in de zorg zich af in Nederland en hoe verhoudt zich dit tot internationale ontwikkelingen? Wat is de huidige stand van zaken rond het wetsvoorstel Wegiz?

De host van het webinar ‘Erik Peekel’ opent het webinar in gesprek met:

Ron Roozendaal                  Ministerie van VWS

 

10:45

De Samenhang

Tijdens een rondetafelgesprek wordt de samenhang tussen de Wegiz, kwaliteitsstandaarden,NEN-normen eninformatiestandaarden toegelicht.

De tafelgasten zijn:

Ans van den Bosch                Ministerie van VWS

Gertjan van den Akker           NEN

Karel van den Broek              ZIN

Conchita Kleijweg                 Nictiz

 

11:10

Certificatie

Hoe komen certificatieschema’s tot stand? En hoe gaat dat werken in de praktijk?

Luister naar:

Kaat van der Haar                  NEN

 

11:30

Generieke functies

Wat is het verschil tussen generieke functies en generieke voozieningen? Waar is de werkgroep normen voorgenerieke functies mee bezig?

Laat u informeren door:

Mark de Lange                       Ministerie van VWS

Tom van Engers                     NEN-werkgroep normen generieke functies

 

12:00

Afsluiting

 

‘EGIZ, werk in uitvoering – de samenhang’

Alleen met de juiste informatie op het juiste moment op de juiste plek krijgen patiënten de juiste zorg. Soepele elektronische gegevensuitwisseling tussen zorgverleners is daarbij essentieel. Samen met het zorgveld werkt het ministerie van VWS daarom momenteel aan de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg: de Wegiz. Vanuit de Wegiz wordt verwezen naar NEN-normen. De inhoud van de normen wordt bepaald in werkgroepen die door NEN worden begeleid.

Op dinsdag 14 december van 10.30 tot 12.00 uur kunt u deelnemen aan ‘EGIZ, werk in uitvoering – de samenhang’. NEN organiseert het webinar samen met het ministerie van VWS. Meld u hier aan. 

​​​​​​​Wat kunt u verwachten tijdens het webinar?
Bij presentator Erik Peekel schuiven experts aan die de stand van zaken rond de Wegiz toelichten. Daarna volgt een rondetafelgesprek over de samenhang tussen de wet, NEN-normen en standaarden. Tot slot is er een vooruitblik op het werk van het EGIZ-programma in de komende jaren. Ook staan we stil bij uw mogelijke rol.

Deelname is eenvoudig en gratis
Om mee te doen hoeft u geen app of andere software te installeren. U kunt het webinar bekijken via de webbrowser op uw pc, laptop, tablet of telefoon. Aan het webinar zijn geen kosten verbonden.

Uw vragen zijn welkom
Tijdens het webinar is er uiteraard ruimte voor uw vragen. Hebt u nu al een vraag die u graag in het webinar behandeld zou zien? Dan kunt u die meegeven in het invulveld bovenaan deze pagina.  

Terugkijken: het webinar van 30 maart
Het webinar van 14 december is het vervolg op ‘Samenwerken aan dé bouwstenen voor Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg’ van 30 maart 2021. U kunt het webinar op deze site terugkijken.

Overige nieuwsberichten

Informatiebijeenkomst ontwikkeling normen voor generieke functies

19 mei 2022

Op 18 mei 2022 organiseerde NEN een informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van normen voor generieke functies. In het kader van de wet Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) ontwikkelen we nieuwe normen bij specifieke gegevensuitwisselingen zoals beeldbeschikbaarheid of digitaal receptenverkeer. Sommige functies komen in alle of in ieder geval in meerdere gegevensuitwisselingen terug, de zogenaamde generieke functies. … Lees meer

Aanmelden deelname werkgroepen

15 mei 2022

Aanmelden deelname werkgroepen In opdracht van het ministerie van VWS starten medio 2022 drie NEN-werkgroepen met de ontwikkeling van de volgende normen: Toestemming Identificatie & authenticatie Lokalisatie De normen worden ontwikkeld in samenhang met de normen voor specifieke gegevensuitwisselingen in het kader van Wegiz (Wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg), zoals elektronische verwerking en uitwisseling … Lees meer

Coalitie Beeldbeschikbaarheid op congres ICT&health

13 mei 2022

Artikel van www.gegevensuitwisselingindezorg.nl Op maandag 9 mei was in theater Amare in Den Haag het (jaarlijkse) congres van ICT&health over de toekomst van de zorg. Het VWS-programma Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (Egiz) presenteerden de Coalitie Beeldbeschikbaarheid, een samenwerking van partijen die werken aan landelijke beschikbaarheid van radiologiebeelden. In de plenaire openingssessie van het congres … Lees meer