Terugblik op de lezingen Zorg & ICT vakbeurs

22 november 2021

Op 2, 3 en 4 november was NEN aanwezig met een stand op de Zorg & ICT vakbeurs in de Jaarbeurs. NEN heeft partijen geïnformeerd over de rol van normalisatie, certificatie en de lopende normontwikkeltrajecten. Hierbij was er met name aandacht voor normen en certificatieschema’s die onder de Wet Elektronische Gegevens Uitwisseling in de Zorg (Wegiz) worden ontwikkeld.

In twee workshops heeft NEN-EGIZ ingezoomd op specifieke onderwerpen. De presentaties van deze workshops vindt u hier:

‘Samenhang wet, normen, standaarden en certificatie Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (EGIZ)’

Zorg & ICT Workshop EGIZ 2-11-2021

‘Certificaten voor Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (EGIZ)’

Zorg & ICT Workshop Certificatie 3-11-2021

 

Meer weten over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg?

Hier leest u meer over NEN en het programma EGIZ:

Programma NEN-EGIZ

Op 14 december 10.30 – 12.00 uur organiseert NEN in samenwerking met het ministerie van VWS een webinar over de ontwikkelingen rondom elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Voor meer informatie zie deze link.

Overige nieuwsberichten

Informatiebijeenkomsten terugkijken

27 januari 2023

Op onze site kunnen de informatiebijeenkomsten van NEN 7545 ‘Gegevensuitwisseling in de zorg – verpleegkundige overdracht’  en de informatiebijeenkomst van over NEN 7540 ‘BgZ uitwisseling tussen instellingen voor medisch specialistische zorg’ teruggekeken worden. Ook de meest gestelde vragen tijdens deze informatiebijeenkomsten kunt u nalezen op onze FaQ site. Experts hebben deze vragen beantwoord.

Informatiebijeenkomst over norm ‘Gegevensuitwisseling in de zorg – verpleegkundige overdracht’

2 december 2022

NEN start eind januari 2023 met de ontwikkeling van NEN 7545 ‘Gegevensuitwisseling in de zorg – verpleegkundige overdracht’. NEN nodigt betrokken partijen uit om mee te doen. Het traject start op 12 januari 2023 met een informatiebijeenkomst en eindigt met de publicatie van de norm, naar verwachting medio 2024. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot … Lees meer

Kamerbrief juridische impactanalyse Wegiz

23 november 2022

VWS-minister Ernst Kuipers heeft gisteren een brief aan de Eerste en Tweede Kamer gestuurd over de concept-verordening European Health Data Space (EHDS) en de impact daarvan op het wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Zie ook dit nieuwsbericht. In deze brief wordt onder meer aandacht besteed aan de wijze waarop binnen de Wegiz en … Lees meer