EGIZ nieuwsbrief: ontvangt u hem al?

13 juli 2021
NEN-EGIZ nieuwsbrief

Wilt u niets missen over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg? Abonneer u dan op de EGIZ nieuwsbrief. De EGIZ nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar en informeert u over het laatste nieuws en informatie over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg.

Redenen om u aan te melden:

  • Interviews met deskundigen;
  • Belangrijk nieuws en informatie over webinars en evenementen;
  • Interessante achtergrondverhalen;
  • Uitgebreid aandacht voor normontwikkelingstrajecten
  • Toelichting op certificatieschema’s en projecten

Bekijk de laatste versie van de EGIZ nieuwsbrief.

» Ja, ik schrijf me in voor de EGIZ nieuwsbrief

Overige nieuwsberichten

Informatiebijeenkomst ontwikkeling normen voor generieke functies

19 mei 2022

Op 18 mei 2022 organiseerde NEN een informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van normen voor generieke functies. In het kader van de wet Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) ontwikkelen we nieuwe normen bij specifieke gegevensuitwisselingen zoals beeldbeschikbaarheid of digitaal receptenverkeer. Sommige functies komen in alle of in ieder geval in meerdere gegevensuitwisselingen terug, de zogenaamde generieke functies. … Lees meer

Aanmelden deelname werkgroepen

15 mei 2022

Aanmelden deelname werkgroepen In opdracht van het ministerie van VWS starten medio 2022 drie NEN-werkgroepen met de ontwikkeling van de volgende normen: Toestemming Identificatie & authenticatie Lokalisatie De normen worden ontwikkeld in samenhang met de normen voor specifieke gegevensuitwisselingen in het kader van Wegiz (Wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg), zoals elektronische verwerking en uitwisseling … Lees meer

Coalitie Beeldbeschikbaarheid op congres ICT&health

13 mei 2022

Artikel van www.gegevensuitwisselingindezorg.nl Op maandag 9 mei was in theater Amare in Den Haag het (jaarlijkse) congres van ICT&health over de toekomst van de zorg. Het VWS-programma Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (Egiz) presenteerden de Coalitie Beeldbeschikbaarheid, een samenwerking van partijen die werken aan landelijke beschikbaarheid van radiologiebeelden. In de plenaire openingssessie van het congres … Lees meer